Didgeridoo lessen

Didgeridoo spelen heeft een heerlijk effect op je staat van zijn; door de ademhaling en de focus die het spelen nodig heeft, kun je weinig anders dan in het moment zijn. De didgeridoo is een relatief simpel instrument, waarmee je toch enorm kunt variëren en waarmee je echt de diepte in kan. Daarnaast is er uit een Zwitsers wetenschappelijk onderzoek gebleken dat didgeridoo spelen een gunstig effect heeft op snurken en slaapapneu. De spieren in en rondom het strottenhoofd worden namelijk sterker. De deelnemers aan het onderzoek rapporteren over een algeheel beter welzijn doordat ze in de nacht beter rusten.

Ik heb ruim 20 jaar ervaring met het bespelen van de didgeridoo en ik geef sinds enkele jaren les. De lessen starten we altijd met ademwerk, één of meerdere oefeningen om het contact met de adem te versterken en om echt even aan te komen. Daarna is de invulling afhankelijk van wat je wilt leren en van waar je op dit moment staat. We oefenen uiteraard met de circulaire ademhaling en we spelen met verschillende technieken om bepaalde klanken te creëren. We kunnen aandacht besteden aan het meespelen met andere muzikanten/instrumenten, maar ook focussen op het individuele spel. De stijl zal uiteenlopen van meditatief tot techno. We sluiten de les ook op passende wijze af, ik zal misschien een korte soundjourney geven om je te helpen het geleerde te integreren, of we vinden een andere manier om de sessie af te ronden.
Je kunt je eigen instrument meenemen, maar ik heb ook een aantal verschillende didgeridoos, die je kosteloos kan lenen voor de eerste periode waarin je kunt ontdekken of het wat voor je is.
Een les duurt ongeveer 45 min, vindt plaats bij mij thuis in Leeuwarden of tegen meerprijs kan ik ook naar jou toe komen. Ik reis regelmatig door het land dus als je niet in de buurt woont kunnen we altijd kijken wat er mogelijk is. Kosten voor één les bedragen €25,-

Heb je interesse, of heb je nog een vraag, neem gerust contact met me op.

Didgeridoo workhop

Ik kom graag langs om een didgeridoo workshop te geven, bij kleine groepen (max 5) kan het ook in mijn ruimte. Na een ademoefening maken we kennis met de didgeridoo en gaan we ontdekken hoe het instrument werkt. We oefenen met verschillende technieken om geluiden te creëren en de circulaire ademhaling komt uiteraard ook voorbij.  Het didgeridoo spelen vraagt om tegelijkertijd gefocused en ontspannen te zijn. Dit is een waardevolle oefening voor het dagelijkse leven, en niet altijd eenvoudig. Er is een grote kans dat de pogingen om de didgeridoo te bespelen op de lachspieren werken.
Duur 60 minuten
Prijs op aanvraag